Undervisning og Timetal

10éren i Middelfart Ungdomsskole er Middelfart kommunes 10. klasses tilbud, og er for de elever, der har brug for et mellemår efter 9. klasse og før en ungdomsuddannelse.

Det kan være karaktererne skal have et løft, at man ikke helt ved, hvilken ungdomsuddannelse og videre karrierevej, man skal vælge, at man har brug for et år til at udvikle sig personligt, socialt eller fagligt, brug for at få nogle anderledes skoleoplevelser eller noget helt andet.
Alle er velkommen.

Årsplanen i 10éren ser typisk således ud: (download årsplan nedenfor)

Året består af 23 almindelige skoleuger, 12 anderledes uger og 5 uger med afgangsprøver ialt 40 uger.

I almindelige skoleuger er der i alt 28 timers undervisning, som placeres i tidsrummet kl 8.15-15.15.

Undervisningen og timefordelingen ser således ud:

Obligatoriske fag:

- Dansk 5 timer i ugen, matematik 4 timer i ugen og engelsk 4 timer i ugen

- Tema 3 timer i ugen, Teknologi 1 time i ugen, Kontaktlærertime 1 time i ugen og studietid/lektiehjælp 1  time i ugen

Linjefag, hvor der skal vælges ét:

- Global 3 timer i ugen

- Fit for fight 3 timer i ugen

- EUD10 – ligger efter aftaler

Valgfag, du skal have samlet 6 timer:

- Fysik  3 timer

- Tysk  3 timer

- Madværksted 2 timer

- Musik 1 time

- Tankesport 1 time (forskellige strategiske spil)

- Krea 2 timer

- Boldspil 1 time

Beskrivelse af linjefagene:

EUD10:

Her får du ekstra brobygningsforløb på erhvervsuddannelserne, hvor du sammen med din EUD-klasse prøver forskellige uddannelser i én uge af gangen.

Linjen er for dig, der vil afprøve erhvervsuddannelser, før du skal vælge ungdomsuddannelse.

Global:

Interesserer du dig for, hvad der sker både i lille Danmark og i den store verden? Ønsker du at arbejde med emner som politik, historie, miljø og moral? Vi folder emnerne ud, researcher i dybden og øver fremlæggelser for hinanden. Vi tager aktuelle emner op til debat og udveksler holdninger og viden. Vi ser film, vi diskuterer og tager på ture, hvor vi får oplevelser og bliver klogere.

Linjen er for dig, der kan lide at være nysgerrig på noget nyt og kan lide at diskutere.

Fit for Fight:

Er masser af bevægelse og sammenhold, mens vi arbejder med idræt og har det sjovt.

Du lærer om sund kost, motion, og hvordan din fantastiske krop virker og udvikles.

Vi spiller hinanden gode, leger og laver teambuilding.

Vi afprøver forskellige idrætsgrene, der foregår med et højt aktivitetsniveau for alle deltagere, og hvor du bliver udfordret, så det passer til din, fysiske og psykiske styrke.

Du kommer også til at arbejde med taktik, planlægning af idrætsøvelser og afholdelse af programmer til forskellige idrætsaktiviteter.

Linjen er for dig, der vil udfordres både fysisk og mentalt

Senest opdateret 15.12.2021 11:25 af LKH